Aktuellt från Chamoria

Aktuellt från Chamoria

Handfasting/vigsel!

AktuelltPosted by Anna-Karin Sat, June 14, 2014 12:44:54

Handfästning; bindande din kärlek för all evighet!

En handfästning/ handfasting ritual genererar ceremoniella unionen av två andar är verkligen vackert och magiskt!

Samtida kelter, neo-Pagan och andra intresserade av alternativa vigslar har antagit den gamla keltiska traditionen av handfästning, som innefattar bindande händerna i par med band eller rep i en offentlig ceremoni för att symbolisera äktenskapslöften. Traditionen, är enligt många mycket gammal och härrör från keltiska stammar som var utbredd i Europa före kristendomen, sedan dess har handfästning praktiseras över generationer med många variationer. Handfästning kommer från sena medeltiden och betydelsen kommer från fornnordiska: hand-festa eller hand-fasta, vilket innebär att ”ta i hand på”, ”låt oss skaka hand på det”, och kan representera ett löfte av olika slag Det är en tidlös ritual formellt bindande av din hängivenhet. Med fullkomlig kärlek och perfekt förtroende, är nu era liv sammanflätade - där det fanns en, finns det nu två.

Jag som Druid och godkänd vigselförrättare av Länsstyrelsen kan anpassa ceremonin till din/era individuella tro och övertygelser. Med knäppta händer i form av infinity, eller med era vänstra handleder mot varandra där direktkontakt med hjärtat finns, knyts ni ihop med band eller snören av meningsfulla färger, som symboliserar sammanflätning av era liv. Vanligtvis hålls en sådan ceremoni under våren och sommarmånaderna, och ofta på Beltaine (1 maj), men en handfasting/vigsel kan givetvis utföras närhelst under året. Det kan vara en utomhus- eller inomhus ceremoni, och så avslappnad eller så formellt som ni önskar. Så länge ni har godkänd hindersprövning så blir allt lagligt och ”äkta” vigsel!

De olika färgernas betydelse inom handfasting;

BRUN – jordning i naturen och i hemmet

SVART – Visdom, vision för framtiden

GRÅ – Balans

RÖD – Passion, styrka, mod

ORANGE – Förståelse, emotionell och tankemässig näring

GUL – Glädje, harmoni, entusiasm GRÖN – Medkänsla, omhändertagande, överflöd

BLÅ – Tålamod, frid
LILA – Klara visioner, visdom, fred och harmoni

SILVER – Höga värderingar, inspiration GULD – Enhet, gudomlig välsignelse, närvarande

ROSA – Öppet hjärta, romantik, hedrande


Som Utbildad Druid på Irlands Druid School genomför jag rening av platsen för ceremonin, lägger beskydd med samarbete med skapelsens väsens ur de tre verkligheterna – luftens, vattnets och jordens rike och av Gaia, moder jord – vår sanna moder. Jag kanaliserar ned inför handfasting/vigsel ceremonin en text för det blivande brudparet som de får på pergament papper som ett fint minne tillsammans med vigselbevis, också på pergamentpapper.

Det blivande brudparet väljer själva vilka färger de vill ha på sina band som vanligtvis är sidenband som ingår i paketet.

Jag är helt öppen för egna önskemål om utformning, annars har jag som Druid specialiserat mig på keltisk handfasting/vigsel ceremoni som är enkel, varm och kärleksfull som passar alla från personen med medeltidsintresse till den som önskar en personlig vigsel hemma i trädgården.

För mer information och offert kontakta vigselförrättare och Druid;

Werf Anna-Karin Backlund

på 070-7446 777

eller via e-mail; info@chamoria.com

Ni hittar mig även på facebook på mitt namn!

Från mitt hjärta till ert hjärta

– villkorslös kärlek!  • Comments(0)//aktuellt.chamoria.com/#post28